Warning: A non-numeric value encountered in /home/interevro/www/www/wp-content/plugins/mashsharer/includes/template-functions.php on line 894

Warning: A non-numeric value encountered in /home/interevro/www/www/wp-content/plugins/mashsharer/includes/template-functions.php on line 894
prosta

Хроничен Простатитис

Воспаление на простатата може да биде предизвикано од бактериска инфекција, како последица на воспалување или заболување на бубрезите, кај паразитоза, како последица од сексуално преносливи болести и друго.

Хронично воспаление на простата се јавува доколку акутниот простатитис не е адекватно излекуван, но може да се појави и кај компликации со уретерот ( воспаление на уретер – завршниот дел на мочните канали ) или како компликација на циститис ( воспаление на мочниот меур ) . Причинители на хроничен простатитис најчесто се коли бацили, стафилокока, стрептокока, вируси, габички, хламидија и друго.

Според симптомите може да постојат хроничен простатитис со забавен и напреден тек, хроничен рецидивантен простатитис , хроничен латентен простатитис како и синдром на простатоза.

Кои се симптомите и знаците на хроничен простатитис?

– Најчесто се јавува дизурија ( болно и отежнато мокрење )

– Може да се јави чувство на отежната и неиспразнета бешика

– Може да се јават непријатни чувства во ректумот и болки пи празнење на дебелото црево

– Проблемите со болното и отежнато мокрење може да се благи но да постојат поголем временски период

– Може да дојде до омалаксаност и слабост

– Покачена телесна температура која се појавува поретко отколку кај акутен простатитис

– Одредени пациенти се жалат на ноќно мокрење

– Можно е да дојде до отежнато движење или седење

– Истекување на секрет од мочниот канал не е толку често

– Ретко се појавува крв или мокрача во семената течност

– Можни се проблеми со потенција

– Компликациите со хроничниот проститис се воспаление на смените кеси , епидидимис или тестисите.

Дијагноза и лекување на хроничен просттитис

Дијагноза на хроничен простатитис се поставува со помош на анемнеза со клиничка слика и детален преглед.

Потребно е да се направи и детална анализа на урината со уринокултура, анализа на брис на уретер како и спермокултура и анализа на ејакулатот.

Лекувањето е долготрајно и бара посветување на големо внимание, топли купки во седечка положба и слично. Секако употребата на 100% Природен традиционален хербален лек ВАРУПРОСТИН во форма на таблети и чај, ќе помогне да се намалат овие симптоми.

Varuprostin® таблети
Varuprostin® хербален чај