Што е хроничен простатитис ( Хронично воспаление на простатата ) ? "
Објавено: 02/12/2016 Категорија: Заболувања

Воспаление на простата може да биде предизвикано од едноставна или посложена бактеријска флора, како последица на воспалување или заболување на бубрезите, кај паразитоза, како последица од сексуално преносливи болести и друго.

Read more
Проблеми со потенција? – ВАРУПОТЕНТ "
Објавено: 02/12/2016 Категорија: Заболувања

-Повеќе од 150 милиони мажи во светот патат од пореметување на ерекцијата. Меѓутоа само 10% од нив бара помош за својот проблем. Повеќето мажи не сакаат да признаат дека имаат сексуални проблеми.

Read more
СТОП ЗА ХЕМОРОИДИТЕ – Варухемороидал "
Објавено: 02/12/2016 Категорија: Заболувања

Хемороиди се натечени, проширени вени на аналниот отвор и крајниот дел на дебелото црево. Овој проблем настанува по зголемен притисок во крните садови во карлицата и настанува слично како кај проширени вени на нозете.

Read more
ХПВ Инфекција – Што е тоа? "
Објавено: 02/12/2016 Категорија: Заболувања

ХПВ Инфекции се полово преносливи болести кои ги предизвикува Humani pаpiloma virus - HPV. Генитална ХПВ Инфекција е полово пренослива болест предизвикана од хуман папилома вирусот.

Read more
Што е канцер? "
Објавено: 02/12/2016 Категорија: Заболувања

„Канцер“ е термин на кој му припаѓа голема група на болести кои се разликуваат во типот и локацијата, но имаат едно заедничко својство: ненормален и неконтролиран раст на клетките.

Read more